Problem med alopecia areata


Written on 20/11/2012 – 03:55 | by

Många stackare har otal problem med sjukdomar eller eksem i hårbotten. En del har obotliga sjukdomar, som alopecia areta som kräver operation för att komma till en bra lösning. Det kostar mycket pengar och då behandling inte är subventionerat inom vården. Kanske kan det vara då hårproblem inte är ersättningsberättigande och får betalas av klienten själv. Många personer håller på att använda hårfibrer och tycker det är det bästa preparatet för att maskera ett håravfall eller tunt hår.

Hårfibrer

Hårfibrer eller hårfiber, som de också kallas, är en kosmetisk styling produkt för att skapa en illusion av att personer som använder hårfibrer har mer hår och ofta en starkare färg på håret än vad personen egentligen har. Hårfibrer är en perfekt lösning för män och kvinnor som lider av håravfall och tunnhårighet och som vill ändra hårets utseende.  Dessa produkter fungerar bra både på kvinnor och män i alla åldrar. Produkterna säljs i burkar med varierande innehåll – mellan 10g till 60 g och fibrerna finnas i cirka tio olika färger.

Det finns två huvudtyper av hårfibrer – organiska keratin baserade fibrer och naturliga bomullsfibrer. Det flesta tillverkare har valt organiskt keratin (det vill säga det ämne som håret själv är uppbyggt av. Några mindre tillverkare har valt naturliga bomullsfibrer.

Alla hårfibrerna har en statisk laddning som gör att de fäster på hårstråna och ger tillbaka tjocklek och färg. Håret får en naturligare glans och tunnhårighet döljs mycket effektivt och snabbt.
I reklamen brukar leverantörerna påstå att håret ser tre-fyra gånger tjockare ut än utan fibrer. Tunna partier döljs på bara någon minut och håret ser naturligt och fylligt ut. Hårfibrerna sitter säkert och klarar hårda väderförhållanden utan några problem.

Det finns inga biverkningar alls med hårfibrer och de kan användas hur ofta som helst. Det går bra att kombinera hårfibrer med minoxidil (Rogaine eller Recrea), finasterid (Propecia) eller gör en laserbehandling med exempelvis en Dermalaser, 120 dioder från Nordic Hair.

Det finns dessutom en form av hårspray som kan användas om personen önskar ett mer långvarigt resultat eller vill ha lite bättre stadga på håret och fibrerna. Denna fixeringsspray sälja av de flesta leverantörer och i annat fall kan an ta vanligt mellan fast hårspray.

   1. No Responses to “Problem med alopecia areata”